prof. zalmanov fürdőterápia

Kapilláris terápia (terpentines kádfürdő)

Prof. Zalmanov fürdőterápia

„Ha önök lélegzetvételük térfogatát tágítják, több oxigén áramlik az agyhoz, az összes többi szervhez, ha önök kinyitják hajszálereik tízezreit a kúra rendszerével (de nem gyógyszerekkel, hipnózissal, besugárzással, sebészeti beavatkozással), akkor nem találnak egyetlen betegséget sem, amit ki nem küszöböl öngyógyításuk.” (prof. Zalmanov)

Zalmanov-kúra nagyon elterjedt Oroszországban és Franciaországban. Sikeresen alkalmazzák sok népbetegség gyógyítására, pl. porckopás, öregkori cukorbetegség gyógyítására, stb.

A terápia elsősorban a szervezet kapilláris rendszerének tisztítására, újraélesztésére szolgál. Lényege a terpentines kádfürdő, amely amellett, hogy normalizálja a vérkeringést a hajszálerekben, eredményesen gyógyítja a fájdalommal járó, krónikus mozgásszervi betegségeket is. Ejtsünk néhány szót a terpentinről és annak tulajdonságairól.

Betegség sok van, de egészség csak egy. Zalmanov doktor dolgozta ki a bőr felső rétege ereiben történő mikrokeringés regenerálásának, javításának módszerét terpentin emulzió segítségével.

Pont itt, a hajszálerekben kezdődik az eltömődés, éreldugulás – ami sok súlyos betegség kezdete. Zalmanov doktor sok ezer embernek hosszabbította meg az egészséges életét.

Több mint félévszádon át gyógyította Európa és Amerika sok kiemelkedő tényezőjét. Ezek a fürdők nemcsak stimulálják a vér mikrocirkulációját a hajszálerekben, hanem regeneráló hatásúak az egész szervezetre is, mivel gyógyító impulzusokat küldenek azoknak a szerveknek és rendszereknek, melyeknek erre szükségük van.

Otthoni alkalmazás módszerei

Az utóbbi évben több mint 100 ezer páciensünk – többségük a terpentines-gyógynövény kivonatos fürdőt Zalmanov módszerével otthoni körülmények között alkalmazta káros mellékhatások nélkül – tapasztalata támasztja alá.

Miért van erre Önöknek szüksége?

Nincs orvosság, amely lehetővé tenné az ízületek közötti porc regenerálását – ezt kénytelenek vagyunk műtéttel, műanyag porc, porckorong beültetésével gyógyítani. A betegségek abszolút többségének az indító mechanizmusa a szervek sejtjei táplálásának zavaraiban keresendő. Ezek oka a vér kapilláris (hajszálér) keringésének, vagyis a mikrokeringésnek sérülése, felborulása. A sejt – szervezetünk funkcionális alapegysége. A sejtnek normális működéséhez lélegzenie, táplálkoznia, a salaktól megszabadulnia kell. Ezen hármas funkció ellátását számára a hajszálereken érkező vér biztosítja.

A hajszálér keringés javításával azonban fékezhetjük a betegség kifejlődését, elősegíthetjük a beteg szövetek regenerálódását.

Kapillárisok (hajszálerek) – azok a legkisebb véredények, amelyek szervezetünk minden sejtéhez elérnek. Az életműködés során a hajszálér hálózat salakkal telítődik, a véráram benne lelassul, egyes szakaszokon teljesen leáll (pangás keletkezik). A sejtek nem kapnak oxigént, tápanyagokat, nem tudják leadni a szén-dioxidot, megszabadulni anyagcseréjük mérgező salakjától. Így történik a sejt önmérgezése, amitől az elpusztul. A szövetekben elpusztult sejtek egész szigetei és kiszáradt (összetapadt) hajszálerek jelennek meg. Ilyen folyamatok mennek végbe az összes szervben: a tüdőben (pnevmoszklerozis – tüdőér-elmeszesedés), a szívben (infarktus, kardioszklerozis), vesében, májban, agyban (insult-agyvérzés), az ízületek porckorongjaiban és a gerincben – ez az elöregedés, a betegség alapvető oka.

A hajszálerek terápiája

1921-ben Zalmanov Párizsban nyitotta az első klinikáját, ahol nagy sikerrel alkalmazta felfedezését. Nagy népszerűségnek örvendtek az Oroszországból jött doktor fürdőkúrái Olaszországban, Németországban és Svájcban is. A fürdők a vérkeringést regenerálják azokban a szervekben, amelyekben a keringés sérült. Ezután maga a szervezet önállóan kezdi gyógyítani a problémás szervet.

A fürdőkúra otthoni körülmények közötti alkalmazására általunk kidolgozott metodika kiállta klinikai ellenőrzés próbáját. A különböző gyógynövények kivonatai homeopatikai (igen kis) mennyiségben vannak az oldatban és így nem képesek allergiát és mellékhatásokat előidézni.

Hogyan alkalmazzuk a kádfürdő kúrát otthoni körülmények között?

A fürdőt rendszerint este, 2-3 órával az alvás előtt vesszük. Az utolsó étkezésnek is nem kevesebb, mint 2 órával előbb kell megtörténnie. Ki kell mérni az oldat vagy emulzió szükséges mennyiségét.

Oldjuk fel a szükséges mennyiségű oldatot vagy emulziót 1/2 liter (45-55 fokos) forró vízben és gondosan kavarjuk össze.

Testünk érzékenyebb részeit kenjük be vazelinnal: a hónaljakat, ágyékokat, lábak közét, az esetleges karcolásokat.

16 percet fürdőzzünk.

A fürdőzés után intenzív izzadás is bekövetkezhet (de nem feltétlenül), ezért 1/2-1 óra nyugalom, gyógynövény kivonatok (gyógyteák) bevitele szükséges. Utána ajánlatos lefeküdni és aludni.

Ajánlások

Hogy tartós gyógyító effektus alakuljon ki, teljes fürdőkúrát vegyünk (nem kevesebb, mint 15-20 kezelés), amit 3-6 hét múlva kövesse a másik, megerősítő kúra (ez nem több mint heti 3-4 fürdőzést jelent).

A fürdés után vagy a kezelés alatt könnyű, kellemes szurkálást kell éreznünk. Ez az ú.n. „várt érzékelés” azt jelenti, hogy az összeesett hajszálerek kezdenek feltöltődni.

 

Mozgásszervi megbetegedések

A hajszálerek átjárhatóságának normalizálása és az erős antioxidációs ráhatás fékezi a disztrofikus folyamatokat és szklerotikus elváltozásokat az ízületek és a gerinc szöveteiben (5-7 kezelés után) korlátozza a gyulladásos jelenségeket és a fájdalom szindrómáját, fékezi a porcszövet destrukcióját, javítja táplálását és aktivizálja reparatív folyamatokat (a porc helyreállítását). Visszaáll az ízület mozgékonysága, csökkenti a reggeli merevséget, duzzadtságot, a fájdalmat mozgás közben. Helyreáll a gerincoszlop minden részének mozgékonysága a betegségek – még a Behtyerev-kór – esetében is.

A terpentines fürdőkúra alkalmazása lehetővé teszi a porcszövet vérellátásának javítását, a porc-sejtek pusztulásának lefékezését, a gyulladások megszüntetését.

A páciensek 95%-nál 5-7 procedúra után a fájdalom szindróma megszűnik vagy a fájdalom intenzitása csökken.

rengeteg problémára megoldás lehet a fürdőterápia

A Prof. Zalmanov fürdőterápia segít megszabadulni ezektől
és sok más megbetegedéstől, valamint visszaadja az ember egészségét!

 • Asztma, allergia
 • Szív- és vérnyomás problémák
 • Emésztési zavarok, székrekedés
 • Urológiai problémák, potenciazavar
 • Nőgyógyászati problémák
 • Depresszió, stressz, szorongás
 • Túlsúly
 • Gerincsérv
 •  Lumbágó
 •  Nyak-váll szindróma
 •  Meszesedés, spondilosis
 •  Végtagok zsibbadása
 •  Reuma, artritis, artrosis
 •  Idegbecsípődés, gyulladás