LOTUS MEDICAL
GERINC KLINIKA

  • +36 30 552 9988

Ízületi problémák – mozgás korlátozáshoz vezetnek!

Hogyan mentse magát és felejtse a fájdalmait?

Statisztikailag minden negyedik magyar ember szenved különbözőféle ízületi betegségektől (atrosis, artritis, meszesedés, spondilosis, idegbecsípődések). Első ránézésre nem halálos, de akinek már megvan ez a betegség, végig szenvednek ahelyett, hogy jó életet éljenek.

Azután mozgáskorlátozás miatt feltűnnek más betegségek is, például gerincsérv, anyagcserezavar és egyszerűen lehetetlenné válik az egyszerű mozgás (hosszú séták, mozgás, biciklizés, futás…). Hogy kell megszabadulni az ízületi betegségektől és visszakapni az egészséges életet?

Erről beszél gerinc és ízületi specialista, Dr.Gora Dmitrij

Igaz-e hogy minden negyedik magyar ember már szenved ebben?

Igen! Az igaz, hogy a meszesedés nem okoz halált. De van nagyon fontos tény-ha nem megfelelően kezelik a gerinc és ízületi betegségeket, akkor hamarosan akár fél éven belül is meg lehet megszerezni sok más betegséget pluszba! Például: súlynövekedés, gerincferdülés és anyagcsere zavar. De a legveszélyesebb az az utolsó stádiumban, az ízületekben tudnak alakulni rendellenességek, amik a daganathoz vezetnek.

És hogyan lehet felkeresni a Lotus Medical?

Egyszerű például, ha nem megfelelően kezeljük a gerincsérvet, az át tud alakulni daganattá. Igen! Meg lehet műteni, megszabadítani mindkettőtől, de a gerinc ami az ember tartóoszlopa, mozgáskorlátozott marad. Statisztikailag, sajnálatos módon, gerincsérv, ízületi gyulladás vagy egyszerűen becsípődésekben szenvednek több mint 40 százaléka a magyar embereknek.

Nagyon veszélyes, hogy régen a kezelésekhez forduló páciensek korosztálya a 40 év felettiek voltak, viszont mára már a fiatalok korosztályában is egyre gyakoribbak a problémák. Ha valakinek kezd fájni a háta, vagy bármilyen ízülete, nem kell ezeket a fáradtságra fogni. Valószínűleg hozzád is megérkezett ez a probléma.

Mit kell tenni, ilyen helyzetben?

A válasz egyszerű, azonnal kezdeni kezeltetnie kell magát. Viszont van két probléma. Az első, hogy több kórházban nincs elég orvos és specialista (reumatológus,ideggyógyász…) aki időben megállapítaná a diagnózist és megfelelő kezelést adna rá.

A második, a természetgyógyászok (csontkovácsok, masszőrök, tornászok), akik nem mennek a probléma gyökeréig, azért mert csak saját szűk területeiken látják a megoldást. Rosszabb esetben tudják, hogy ezek krónikus betegségek és a páciensnek mindig szüksége lesz rá és csak átmeneti megoldást kínálnak. Egy rövid időre “javulást kínálnak”.

Ezek csonkovácsolnak, masszíroznak, tornásztatják és átmenetileg segítenek megszabadulni a fájdalomtól. A végeredmény, az ember egyedül marad a betegséggel egy idő után és azt gondolja, hogy senki nem tud neki segíteni.

Ezért mi úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk ezt a helyzetet Magyarországon! Ezáltal új, konzervatív és rendkívül hatékony és tartós (visszaesés nélküli) koncepciót vezetünk be, egy “GERINC REHABILITÁCIÓS PROGRAM”. Megvagyunk győződve, hogy ez a koncepció radikálisan megfogja változtatni ezt a kialakult helyzetet Magyarországon és segíteni tud a magyar embereknek egészséges életet élni.

Ezek szerint van megoldás a gerinc és ízületi betegségek végleges megoldásában?

Igen, van! Koncepciónk magába foglalja a két fázist. Az első fázis a megfelelő diagnózis felállítása, ahol nemcsak az szerepel, ami gyulladt és fáj, hanem az, hogy miért és mitől alakult ki, milyen összefüggésben van más testi területekkel, milyen hatással vannak egymásra, milyen fokozatok vannak, (statikai állapot, gyulladás, kopás) és milyen optimális, személyre szabott terápiára van szüksége.

Második fázisban, rövid időn belül elérjük, hogy az összes ízület statikailag helyesen legyen pozicionálva és visszanyerje a rugalmasságot, a szabad, korlátozás nélküli mozgást, megszüntetni a gyulladást (ízületi- és ideg pályákon), elindítani regeneráló folyamatokat, (elkezdeni visszaépíteni a porcokat és a sérült ízületeket, a világon egyedülálló módszer segítségével) és felkészíteni a pácienst, hogy tovább is egészséges maradjon.

Ha elhanyagolt egészségügyi állapotról van szó, amikor nem csak gerinc és ízületi, hanem más belsőszervi betegségek is kialakultak, arra is van lehetőség, hogy továbbra és segít a HOLISZTIKUS EGÉSZSÉG PROGRAM. Az AMP non-invazív diagnosztika segítségével, és további a megfelelő segítségével megszüntetni azokat is.


Facebook


Youtube


Linkedin


Instagram


Vk