csontkovácsolás és manuál terápia

Manuális orvoslás - tudományos orvosi ág, ami manuális diagnosztikából és manuál terápiából áll, amit csak szakorvos végezhet.

Manuál terápia – Magyarországon csontkovácsolás szóval ismerhetik meg, ami ropogtatás szerűen történik. Ez az egyik fontos orvosi módszer a gerinc gyógyításában a Lotus Klinikán.
Manuális diagnosztika lényege kideríteni a passzív és aktív mozgás korlátozást.
A manuál terápia lényege, az ízületi korlátozás megszüntetése speciális technikák segítségével.

Manuál terápia – szigorú, pontos, lokális, mechanikus folyamat konkrét ízületi elemekre gyakorolt hatással, aminek célja: visszanyerni az egészséges ízületi szabad mozgást.
Manuál terápia használata során kötelező a komplex anatómiai,  fiziológiai,  ortopédiai,  ideggyógyászati tudás az emberi test biomechanikai megértéséhez.
Lotus gerinc klinikán ez a tudás az egyik fontos alapja a komplex terápiának, a gerinc gyógyítás folyamatában .

Oszteopátia – az egy manuál terápiás módszer, ami  a szervezet összetett egészségére és a gerinc ízület helyreállítására fókuszál.
Hatással van: az ízületekre, izmokra, szalagokra, ezáltal a gerincre is.
Oszteopátia végeredménye az idegrendszer, érrendszer, nyirokrendszer helyes működésére.
Oszteopata – orvos nem csak a problémás területre koncentrál, hanem visszaállítja az egész szervezet egyensúlyát, ami javítja az egészséget és kirobbanóan jó közérzetet biztosít.

Mikor egy gerinc probléma már kialakult, akkor az idegpályák téves impulzusokat közvetítenek a szervekhez, amit oszteopatikus blokknak nevezünk.
A gyógyításban speciális technikákat alkalmazunk, melyek során visszaállítjuk az idegpályák normális működését, valamint a Gora módszer segítségével helyreállítjuk a kapilláris érrendszer működését, ezáltal bekapcsolódnak a test öngyógyító mechanizmusai és a szervek meggyógyulnak.

A terápiánk különleges része a craniosacralis terápia, ezt a módszert nem csak gerincbetegségek gyógyítására alkalmazzuk.
Craniosacralis terápia precíz technikákat foglal magába, melynek segítségével gyorsan és eredményesen helyreáll az egyensúly az egész szervezetben.

Hogyan történik meg?
Az osztiopátiás vizsgálat során alapos információt gyűjtünk a páciens betegségtörténetéről, életmódjáról, érzelmi állapotról. Kiderítjük, hogy milyen traumák érték a múltban, még ha azok nincsenek is egyenes összefüggésben a tünetekkel.
Valamint neurológiai és ortopédiai teszteket végzünk.
Manuálisan az oszteopata kideríti, hol vannak izomgörcsök vagy ízületi blokkok. A Lotus Klinikán elvégezzük a NILS diagnosztikát a pontos diagnózis felállítása érdekében.
A gerinc vizsgálat kb. 30 percet vesz igénybe, ami elegendő a pontos,  komplex diagnózis felállítására és  a személyre szabott terápia összeállítására.
Kifejezetten az alábbi problémák esetében kiemelkedő eredményeket érünk el:

  • gerinc és porckorong sérv
  • derékfájás, hát-, nyakfájás
  • ízületi fájdalmak (váll, könyök, csípő, térd, boka)
  • migrénes fejfájás
  • műtét utáni rehabilitáció
  • depresszió
  • reflux, IBS szindróma