manuál terápia és oszteopátia, csontkovácsolás

3

Jelentkezzen a gerinc vizsgálatra

Mi felvesszük Önnel a kapcsolatot

Adatvédelem

A gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi irányelveket

Mi történik a gerinc vizsgálaton:

R

30 perces első konzultáció, amelyen kiderül a probléma oka, valamint javasolt megfelelő egyéni terápiás terv

R

A panaszok és elváltozások rögzítése, oszteopátiás kivizsgálás

R

További szükséges diagnosztikák és felmérések megbeszélése

R

Első tanácsadás a napi kezelési feladatokról otthon

MILYEN EREDMÉNYEK VÁRHATÓAK A KOMPLEX TERÁPIÁK UTÁN:

R

Nagyszerű közérzet, valamint kirobbanó energiaszint.

R

Tartós eredmény, további fájdalommentes élet.

R

Pozitív eredmények a munka és sport terhelésben, összehangolt gerinc és ízületek működése.

R

Szép test, amiről mindig is álmodott.

R

Egészséges testtartás és magabiztosság.

Az Oszteopátia (Magyarországon egyszerűsített verziója a csontkovácsolás) – ez az egyik fajtája a Manuálterápiának, amely az egész emberi testre fókuszál. Továbbiakban a test egészére és az izom-csontrendszer struktúrájának megerősítésére összpontosít, beleértve az ízületekre, izmokra, szalagokra és a gerincre gyakorolt hatásokat. Az oszteopátia végső célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a test ideg-, keringés-, nyirokrendszerére.

Ez a kezelés egyedülálló abban az értelemben, hogy holisztikus megközelítést alkalmaz az egész testre. Az oszteopata orvosok nemcsak a problémás terület kezelésére összpontosítanak, hanem kézi technikák alkalmazásával helyreállítják az egész test rendszer egyensúlyát, amelyek javíthatják az általános egészségi állapotot és elérhetik az egészséges közérzetet.

Hagyományosan az oszteopátia vagy az oszteopátiás orvoslás azon a véleményen alapul, hogy a legtöbb betegség ilyen vagy olyan módon kapcsolódik a mozgásszervi rendszer problémáihoz, és szoros összefüggés van a tartószerkezetek és a szervek működése között (részletekért kattints „Gerinc és belső szervek összefüggései„-re). A mozgásszervi rendszer idegekből, izmokból és csontokból áll, amelyek összekapcsolódnak és alkotják az emberi test szerkezetét. Jelenleg az oszteopátia a lehető legközelebb áll a hagyományos orvosláshoz.

Az oszteopátia története
Az oszteopátiát 1874-ben alapította Andrew Taylor Still. Missouri orvosaként csalódott volt a rendelkezésre álló kezelések hatástalansága miatt. Úgy vélte, hogy az orvos szerepe a betegség elleni küzdelemben elsősorban a test mozgásszervi funkcióinak helyreállítása. Dr. 1892-ben még megalapította Missouriban az első amerikai oszteopata iskolát. Ebben az iskolában az orvosoknak tanítottak manuális technikákat, étrend-kiigazításokat, életmód-változtatásokat , és nem gyógyszeres kezeléseket vagy műtéti módszereket.

Hogyan működik az oszteopátia
Andrew Taylor továbbra is úgy vélte, hogy szinte minden betegség a gerinc strukturális problémáival kezdődik. A gerincoszlopból kikerülő hosszú idegszálak a test különböző szerveivel és az egész rendszerrel társulnak. Still szerint, amikor probléma van a gerincel, az idegek nem megfelelő impulzusokat küldenek a test szerveihez. Ezeket a gerincproblémákat még mindig „osteopathiás elváltozásoknak” nevezik, és az általa létrehozott oszteopátiás manuális technikák segítenek ezek gyógyításában. Úgy vélte, hogy ezek a manuális technikák helyreállítják a normális idegi funkciókat és a teljes keringési rendszer teljes működését. A tartószerkezetek helyreállítása után aktiválódnak saját önszabályozási és homeosztázis-mechanizmusai, amelyek lehetővé teszik az egészség teljes helyreállítását.
Az oszteopátia a craniosacralis terápiának nevezett technikát is alkalmazza, és ezt a technikát különféle állapotok kezelésére használják. A craniosacralis terápia a koponya csontjainak nagyon kíméletes korrekciója és lehetővé teszi az egész test egyensúlyának helyreállítását.

Oszteopátiás terápiás eljárás a LOTUS MEDICALBAN
Az első látogatás egy oszteopatához gerinc vizsgálattal kezdődik. Az oszteopátiás orvos részletes anamnézist, kórtörténetet gyűjt, megtudja, hogy a beteg milyen életmódot folytat, a beteg érzelmi állapotát. Az oszteopata részletesen felméri a múltbeli sérülések jelenlétét, még akkor is, ha azok közvetlenül nem kapcsolódnak a meglévő tünetekhez.
Felkérheti a pácienst, hogy vegye le a ruházatot és hajtson végre néhány egyszerű mozdulatot. Ennek oka, hogy az oszteopátiás orvos meghatározhatja a páciens mozgásának módját, így észlelheti a mozgáskorlátozást, valamint felmérheti a páciens testtartását. Ezenkívül az oszteopátiás orvos mind a neurológiai, mind az ortopédiai vizsgálatokat felhasználhatja a tünetek lehetséges okainak diagnosztizálására.
Az oszteopaták jó tapintási képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy görcsös vagy trigger pontokat találjanak a test különböző részein.

 

Óvatos tapintás segítségével az oszteopata megvizsgálja a gerinc, az ízületek, az izmok és az inak állapotát. Az oszteopátiás orvos további laboratóriumi vizsgálatokat vagy orvosi képalkotó módszereket is előírhat a pontos diagnózis felállításához.

Az első gerinc vizsgálat körülbelül 30 percet vesz igénybe, és ez elegendő idő az előzetes diagnózis felállításához és a kezelési terv kidolgozásához. A kezelés magában foglalhat olyan technikákat, mint a lágyrész nyújtása, amely növeli a véráramlást, és javítja az ízületek és az izmok mobilitását; artikuláció, passzív mozgások bizonyos tartományának végrehajtása az ízületekben az ízületek mozgósításához; az izomerő növelése egy elengedési technikával, ahol az izmokat alternatív módon nyújtják és kénytelenek az ellenállás ellen dolgozni.

Ha a diagnózis kétségeket vet fel az oszteopátiás orvos, további vizsgálatot vagy konzultációt írhat elő.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az oszteopátiában nagy jelentőséget tulajdonítanak a test önszabályozásának mechanizmusainak, az oszteopátiás orvos bizonyos ajánlásokat is adhat az étrendről, az életmód kiigazításáról, és otthon is elvégezhető gyakorlat sorozatokat ajánlhat.
Az oszteopátiás orvos dr.Gora Dmitrij által előírt összes kezelési program nagyon egyedi, és függ a páciens jelenlegi állapotától és a páciens alkalmazkodási képességétől a változásokhoz. A legtöbb esetben 3-4 oszteopátiás kezelés szükséges.

Az oszteopátiás terápiát különféle betegségeknél alkalmazzák, de a legmegbízhatóbb hatást a következő feltételek mellett érik el:

*Gerincsérv
*Gerinc ferdülés
*Hátfájás
*Nyakfájás
*Derékfájás
*Fejfájás
*Poszttraumás ízületi fájdalom
*Teniszkönyök
*Térdfájás
*Vállfájás
*Kéz, láb zsibbadás
*Irritált bél szindróma (IBS)

 

Az oszteopátia előnyei.
Az oszteopátiás kezelés önmagában nem elegendő. Az oszteopaták felismerik, hogy a testnek megvan a saját önszabályozási mechanizmusa, és csak fájdalom vagy kellemetlenség esetén szabad beavatkoznia. Az oszteopátia előnye a test mobilitásának és szerkezeti stabilitásának általános javulása. Ezenkívül az oszteopátiás kezelés javítja más testrendszerek, például a szív- és érrendszeri, idegrendszeri és nyirokrendszer működését. Ez lehetővé teszi a terápiás intézkedések minimalizálását a különféle szomatikus betegségek kezelésében.

Az oszteopátia ellenjavallata.
Az oszteopátiás manuális technikák ellenjavallt csonttörés vagy, rákos betegségek, fertőzések, reumás ízületi gyulladás, csontritkulás jelenlétében. Az oszteopátiás technikák nem ajánlott azoknak a betegeknek, akik nemrégiben műtéten estek át.

Az oszteopátiás kezelés után, lehetséges enyhe izomláz vagy enyhe fáradtság érzés. Ezek a mellékhatások ideiglenesek, és általában néhány órán belül eltűnnek.
Érdekel eredményes csontkovácsolás kezelés?

Jelentkezz gerinc és ízületi vizsgálatra Budapesti vagy Siófoki központunkba Dr. Gora Dmitrijhez.
Dr. GORA DMITRIJ

Call Now Button