HIPNOTERÁPIA

Pszichoszomatikus betegségekre

Előfordul, hogy a szervezet szervi elváltozás nélkül is tüneteket produkál. Ebben az esetben nem megfelelő a gyógyszeres kezelés, hiszen a probléma forrását nem gyógyítja meg, csak a tüneteket enyhíti. A pszichoszomatikus betegség hipnózissal, hipnoterápiával gyógyítható a leghatékonyabban. Pontosan ezen segít a hipnózis.

PSZICHOTERÁPIA – HIPNOTERAPIA, HIPNÓZIS

Sokféle terápiás eljárás létezik a világon, mi követjük a klasszikus Amerikai iskolát, ami különbözik az európai rendszertől. Röviden a lényege a terápiának az, hogy teljesen nyugodt ellazult állapotban végig vezessük a klienst az ő tudatalattijába. A terápia során végig tudatban van, kellemesen és biztonságosan érzi magát, és a terapeuta segítségével fény derül a probléma eredeti okára.

Ez lehet egészségügyi, párkapcsolati, anyagi, fóbiák, stressz, tanulási nehézségek, vagy csak egyszerűen önbizalmi problémák. Célunk az, hogy módosítsuk együtt a régi elavult modelleket, ami miatt az ember bizonyos területen hátrányos helyzetben érzi magát.

Így megszűnik a probléma forrása vagy más néven kiinduló oka, ez által új, egészséges és pozitív változások érkeznek az életbe. Megszűnik stressz, betegség, hátrányos helyzet. Ami tegnap még lehetetlennek tűnt, a terápia után valóssággá válik az életben.

A kivizsgálás során egyszerre vesszük figyelembe a testi és lelki tüneteket, így kerülhet sor arra, hogy hipnoterápiát javasolunk a pszichoszomatikus betegség gyógyítására.

 

Pszichoszomatikus betegségnek nevezzük a szervi betegségek lelki eredetű kialakulását. A lelkiállapot közvetlen fizikai hatást gyakorol a szervezetre. Ilyen a stressz, belső feszültség, szorongás, szenvedélybetegség, hangulatzavar, stb. Ha bármely állapot folyamatosan fennáll, azt a szervezet nem tudja tolerálni és fizikai elváltozáshoz vezet.

Erre a leghatásosabb gyógymód a hipnózis, pontosabban a hipnoterápia, mert csak több alkalmas hipnózis segít megoldani a pszichoszomatikus betegségeket.

Örömmel tapasztaljuk, hogy az első szakszerű kezelés után minden betegünk pozitívan áll a hipnoterápiához, így arra biztatjuk, hogy szükség esetén bátran próbálja ki a hipnózist.

A hipnózis alatt aktív marad az elme, megmarad az öntudat, és az emlékező készség. A terápia előtt minden kérdésre örömmel válaszolunk.

Nyilván sok terapeuta csak kinevezte magát és ezáltal lejáratják a szakmát is. Érdemes alaposan megnézni, hogy az a terapeuta milyen referenciával rendelkezik és honnan sajátította el a szakmát.

Dr. Gora Dmitrij a Lotus Klinika alapítója, orvos igazgatója, gerinc specialista.

A hipnózis gyermekeknél is remekül működik fejlesztési és gyógyászati célokra, sőt a gyermek hipnózis sokszor hatékonyabb, mint a felnőtteknél, habár a módszer mindkét esetben ugyanolyan körültekintést igényel.

Dr. Gora Dmitrij
nemzetközi klinikai hipnoterapeuta

Lastyák Tímea hipnoterapeuta

Ha nincsen szervi elváltozás, minden lelet negatív, de a tünetek mégis fennállnak, akkor pszichoszomatikus (azaz lelki eredetű) betegségről beszélünk. A lélek gyógyítására van szükség, amihez kiválóan alkalmas a hipnózis.

Lastyák Tímea
hipnózis terapeuta

Milyen panaszokkal fordulhat hozzánk?

Ha ezek közül egy is igaz Önre, lelki terápiáink segíthetnek! Keresse Klinikánkat bizalommal!

ha tanulási gondokkal küszködik
ha rendszeresen előjön a félelem, rettegés, pánik érzete
ha olyan fizikai gondjaid, fájdalmai vannak, amikre az orvosok nem találják a magyarázatot

ha fáradság, fóbia vagy szenvedélybetegség kínozza
ha úgy érzi nehéz a kollégáival kijönni, vagy párkapcsolati problémái vannak
ha huzamosabb időn keresztül idegesnek, feszültnek, irritáltnak vagy depressziósnak érzi magát

Hypnosis Alpha Center

Hipnózis terápiáinkról és lelki terápiáinkról még többet megtudhat a Hypnosis Alpha Center weboldalunkon!

keressen fel telefonon vagy személyesen a Klinikán

megoldás a pszichoszomatikus betegségekre

pácienseink pozitív lelki állapotának megőrzése