GERINCTORNA

TÖBB FÁZISÚ SPECIÁLIS GERINC TORNA

Amikor egy páciensnek problémái vannak a gerincével, először csak a rossz tartás jelentkezik, később már nemcsak ülő helyzetben, de állás és séta közben is enyhén meggörbül a hát, előreesik a váll.

Meglepő statisztika bizonyítja ugyanis, hogy már az óvodás, kisiskolás gyerekek közül is szinte minden másodiknak rossz a tartása. Kellő odafigyelés híján ez odáig fajulhat, hogy a gerinc deformálódik, az izmok bemerevednek és már fájdalom is jelentkezik.

Nem véletlen tehát, hogy előtérbe került a korai orvoslás ötlete. Ezek száma ma már megszámlálhatatlan. Létezik ülőpárna, autósülésre, irodai székre helyezhető deréktámasz.

A klinikánkon végzett gerinctorna gyakorlatok magukban foglalják az orvos által végzett csontkovácsolást vagy gyógymasszázst, valamint a személyre szabott otthon végezhető (rehabilitációs) gerinctorna gyakorlatok betanítását.

A SPECIÁLIS TÖBB FÁZISÚ GERINCTORNA LÉNYEGE ÉS LÉPÉSEI

Amikor a gerinc melletti izmokat megnyújtjuk nemcsak a porcok jutnak oxigénhez, de az itt futó idegszálak is.
Ezek a gerinctornánk legfontosabb szabályai!

AZ ELSŐ LÉPÉSBEN

A TORNA FOLYAMÁN

GERINCTORNA KEZELÉSÜNK LÉPÉSEI

Először az első fázisban csak passzív nyújtást szoktunk javasolni, a terápia során rugalmasabbá válik gerinc és csökken a gyulladás, ekkor kezdődik a második fázis a gerinctornára az aktív nyújtás.

Továbbikban amikor már az ízület rendszer helyesen van pozicionálva, és nincs gyulladás folytatjuk a harmadik fázissal, ekkor következnek a mély izmok erősítése. Amikor már elértük a kellő eredményt, akkor jön a negyedik fázis ízület karbantartó jellegű tornák (fitness, jóga, callanetics, pilates, úszás stb…)