CSONTKOVÁCSOLÁS ÉS MANUÁLTERÁPIA

TÖBB MINT CSONTKOVÁCSOLÁS

KIROPRAKTIKA (CSONTKOVÁCSOLÁS)

 

A visszatérő, illetve krónikus nyak-, hát- és derékfájdalmat leggyakrabban a gerinc degeneratív betegségei (melyeknek kiváltó oka lehet valamilyen sérülés vagy akár maga az öregedés is), valamint a gerinc statikai rendellenességei okozzák.

 

Csontkovácsolás az nagyon fontos része a GORA-TERÁPIÁNAK, több mint 200 éve elismert kezelési módszer. Segít visszaállítani a gerincet a normális állapotára: levezeti a blokkokat, kompressziókat, helyére állítja az elcsúszott porcokat, csigolyákat, ízületeket.

 

De a gyulladást, valamint, kopást, degeneratív elváltozásokat, megoldani más módszerekkel lehetséges, amit említünk a terápia részletes leírásában. Egy vizsgálatra érdemes kényelmes öltözetben érkezni, olyanban, amiben könnyedén mozogsz, nem akadályoz semmiben.

Gerincsérv, porckorongsérv, zsibbadás, kisugárzó fájdalom gyógyítása.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG CSONTKOVÁCS SEGÍTSÉGÉRE?

A porckorongok mindegyike egy erősebb külső, és egy puhább belső részből áll. A puha rész biztosítja a gerinc rugalmasságát, terhelhetőségét. Ha a porckorongok degenerálódnak, a puhább belső rész “előre boltosulhat”, kitüremkedhet, vagy áttörhet a kemény külső rétegen. A porckorongnak ez a kiszakadt része nyomhatja, ingerelheti, sőt meg is sértheti az ideggyököket.

A páciens ilyenkor attól függően érez a különféle testtájain (nyak, hát, derék, végtagok) fájdalmat, illetve izomgyengeséget, zsibbadást, esetleg attól függően válik érzéketlenné valamely végtagja, hogy hol történt a porckorong szakadás. Míg az izomgyengeség, zsibbadás, érzékvesztés elsősorban a végtagok valamelyikét érinti, addig a fájdalom nem csak a nyak-, hát- vagy deréktájon jelenik meg, hanem az ülőideg mentén is kisugárzik.

MI TÖRTÉNIK A VIZSGÁLATON?

 

Az orvos munkája során az első fontos lépés a hozzá jelentkezők problémáinak meghallgatása mellett az állapotfelmérés, amely során megvizsgálja a páciensek testtartási és járási – mozgási rendellenességeit, ezek után megkeresi az elmozdult ízületi blokkokat, csontokat és csigolyákat.

A csontkovácsolás, más néven manuál terápia során a következő lépés a test és izmok előkészítése, majd mindezek után következik az orvos-csontkovács feladatának legfontosabb része, a csigolyák, ízületek helyreállítása,blokkok levezetése.

A vizsgálatra érdemes kényelmes öltözetben érkezni, olyanban, amiben könnyeden mozogsz.

MANUÁLTERÁPIA

A MANUÁLTERÁPIA a csontkovácsolás továbbfejlesztett változata, olyan (több mint 200 éve elismert) fogások gyűjteménye, amik a lágy szövetekre és ízületekre hatva megszüntetik a fájdalmat és helyreállítják a sérült ízületek mozgékonyságát. Ez egy összetett és komplex kezelési módszer.

Csontkovácsolással a gerincsérv, lumbágó, meszesedés, derékfájás és különböző ízületi beállások hatékonyan gyógyíthatók akár gyógyszer nélkül is. A csontkovácsolás az ízületi- és gerincproblémákat leghatékonyabb gyógyítási módja.

A visszatérő (krónikus) nyakfájást, hátfájást és derékfájdalmat a gerinc elváltozásai (degeneratív betegségei) okozzák, amiket más módszerekkel kell gyógyítani, amit a terápia leírásában részletezünk.

A CSONTKOVÁCS MUNKÁJA A KÖVETKEZŐKÉPPEN ZAJLIK

Az orvos munkája során az első fontos lépés a hozzá jelentkezők problémáinak meghallgatása mellett az állapotfelmérés, amely során megvizsgálja a páciensek testtartási és járási – mozgási rendellenességeit.

Az állapotfelmérést követően az orvos megkeresi az elmozdult ízületi blokkokat, csontokat és csigolyákat és helyükre rakja nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva.

CSONTKOVÁCSOLÁSSAL AZ ALÁBBI ESETEKET GYÓGYÍTJUK

Porckorong sérv
Derékfájás
Hátfájás
Fejfájás
Szédülés
Nyak-váll szindróma
Meszesedés

``A LOTUS GYÓGYKÖZPONTBAN alkalmazott terápia, húsz éves kutatómunkám eredménye``

Spondylosis
Lumbágó
Idegbecsípődés
Isiász
Végtagok zsibbadása
Más gerinc és ízületi fájdalmak
Gerincproblémák